يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛
پس از گذشت 11 قرن از حکومت حاکمان مختلف در ايران، در سال 1357 بود که کشور ايران رنگ استقلال را به چشم خود ديد و از يوغ حکومت هاي بيگانه، سلطه گر و ظالم نجات پيدا کرد. اين استقلال حاصل مديريت داهيانه و مدبرانه رهبري عادل، راسخ، متعهد و متکي به خداوند و مردم بودانقلابي که تومار ظلم و استبداد را در هم پيچيد و حکومت ديني را الگوي خود قرار داد.
امام خميني (ره) به عنوان سکان دار کشتي بزرگ انقلاب اسلامي، از ابتدا به دنبال اين بودند، که مردم در هدايت اين انقلاب نقش اساسي را ايفا کنند و يکايک افراد اين جامعه اين حکومت را در به ساحل رساندن، سهيم کنند.
از اين رو با تلاش هاي مداوم، بحث همه پرسي را به ميان آوردند که با موافقت آحاد مردم روبرو شد.در 12 فروردين 58 راي بيش از 98 درصد به جمهوريت اين نظام اسلامي به صندوق ها ريخته شد.جمهوريتي که از دل مردم بيرون آمده و 35 سال است که ادامه دارد.
به دنبال اين موج بزرگ رفراندوم، طرح مشارکت مردم در تعيين سرنوشت و آينده کشور از طريق انتخابات رياست جمهوري به ميان آمد و از آن پس افراد جامعه ايراني نقش تعيين رئيس اين جمهوري را بر عهده گرفتند.
اهميت انتخاب رئيس جمهور تا آنجاست که از حيطه بين المللي هم دولت هاي خارجي به شخص تعيين شده از سوي مردم دوخته مي شودو با انتخاب وي تمامي راهبردها و سياست هاي کلان چندساله کشور ايران را پيشاپيش آينده نگري، پيش بيني و تصميم گيري مي کنند.
رئيس جمهور به عنوان بازوي قدرت اجرايي کشور، چرخ اقتصاد،سياست و فرهنگ کشور را به گردش در مي آورد و موجبات پيشرفت يا در بعضي اوقات عقب رفت يک نظام جمهوري را مي تواند با شيوه مديريتي خود سبب شود.
در نظام هاي جمهوري،تشخيص کار آمدي، صلاحيت و شايستگي يک مدير جامعه با مداخله و مشارکت مردم رقم مي خورد و التزام به ورود افراد براي تعيين رياست جمهوري مي تواند سياست کلي نظام را اثرپذي نمايد.
حضور و نقش مردم در پيشرفت کشور خود يک امر اجتناب ناپذير است و حق قانوني هرفرد به حساب مي آيد از اينرو شرکت در انتخابات، مشارکت عمومي و حضور همگاني را به دنبال داشته و اين مهم، نشان از اعتماد به حکومت و مقبوليت نظام جمهوري از طرف مردم است.
از سويي ديگر با قبول مسوليت از سوي رئيس جمهور جديد انتظارات براي تحقق شعارهاي انتخاباتي دو چندان مي شود و در سايه اين چشم داشت مردمي است که تعهدات وي جامه عمل پوشيده و عزم رئيس جمهور براي اجرايي کردن گفته ها و خواسته ها جامه عمل مي پوشد.
در حکومت جمهوري که از آن حکومت مردم بر مردم هم ياد مي شود پايه و اصل حرکت اجرايي دولت، مطالبات،نيات و خواسته هاي مردم در اولويت قرار مي گيرد، پس حضور مردم در پاي صندوق هاي راي به منزله اعلام وجود و همچنين اثبات تعيين سياست هاي يک نظام به دست همين مردم است.
س.ح.حسيني و ردنجاني